Soal Latihan Bahasa Inggris: SMK Kelas XII Semester 1

Ditulis oleh: Soal dan Jawaban -
Advertisement
Soal Latihan Bahasa Inggris: SMK Kelas XII Semester 1. Menjelang semester biasanya kita membutuhkan soal latihan bahasa Inggris seperti juga pelajaran lainnya baik itu pelajar sma maupun smk. Untuk latihan hari ini kita bahas "contoh soal bahasa Inggris" khusus untuk pelajar smk kelas xii semester 1. Soal ini seperti yang lain akan dilengkapi dengan kunci jawaban dan pembahasannya.

Bentuk soal pada contoh ini sedikit berbeda dengan soal listening yang sebelumnya dibahas dimana soal ini terdiri dari beberapa jenis diantaranya soal berdasarkan percakapan singkat dan juga soal analisa kalimat.

Soal Latihan Bahasa Inggris untuk SMK 

Choose a, b, c, or d for the correct answer the following questions.

1. A: We need a Master of Ceremonies to present the best officer at our company’s annual party. Will you do it?
B: ….

a. Yes, will we
b. Yes, will I
c. I would be glad to do it
d. Will I do it if you pay me well

2. The following expressions are correct, except….
a. I've told him to turn off the lights a hundred times, but he just won't listen
b. Will you wait just a minute please? I'm almost done
c. We'll never get to the station on time
d. The doctor says you will drink lots of fluids and get plenty of rest

3. Which one is not correct?
a. Our son lives in a large Capital city? Ah! That will be Jakarta.
b. If you like spicy food, you will try a Mexican restaurant.
c. My daughter is two years old, and whatever you ask she will always answer "no".
d. My old car will barely go eighty kilometers per hour.

4. Customer: Hello. I’m interested in booking a room for the September long weekend.
Receptionist: ….

a. I'm not afraid we’re totally booked for that weekend
b. I'm afraid we’re totally booking for that weekend
c. I'm not afraid we're totally booking for that weekend
d. I'm afraid we’re totally booked for that weekend

5. X: I have to meet the director next week. Can I make an arrangement?
Y: ….

a. Yes, sure. The director is going to have arrangement
b. Certainly, Sir. Let me tell it first to you
c. Yes, sure. You can meet him tomorrow morning
d. Yes, I want to have an arrangement right now

6. A: Could you come on Sunday at 1.00 pm for the meeting?
B: ….

a. Yes, sure. Thank you manager
b. OK, then. Thank you very much
c. OK, sure. I can meet him afternoon
d. Yes, I want to have a meeting right now

7. A: OK, Sir. You are confirmed. You have reserved a single ticket for next weekend. Your flight is tomorrow afternoon, Sir?
B: ….

a. Thank you for the fly, Sir
b. OK, then. Thank you very much
c. OK, sure. I can fly afternoon
d. Yes, I want to have a ticket right now

8. The expression for opening the presentations is ….
a. "Good luck, Ladies and Gentlemen …"
b. "Good morning everybody. It's been very nice to be here...…"
c. "My beloved teachers and friends. Today I would like to present my report"
d. "First of all, I would like to thank to everybody for helping me to finish my report"

9. The expressions for introducing subject of the presentations are ….
a. "Good luck, Ladies and Gentlemen …"
b. "Good morning everybody. It’s been very nice to be here…"
c. "My beloved teachers and friends. Today I would like to present my report"
d. "First of all, I would like to thank to everybody for helping me to finish my report"
10. The following are the expressions used for presenting presentations, except…
a. "Ladies and Gentlemen, today we are going to talk about my report"
b. "Everybody, please allow me to say that"
c. "On this event, I’m happy to inform you that my report…"
d. "Next, we will discuss about my family"

11. What is the mistake in these expressions?
A: Could your company salesman comes a little earlier?
B: Ten o'clock would be good.

a. Could
b. your company salesman
c. come a little earlier?
d. Ten o'clock

12. A: …?
B: Okay, I promise.

a. Will you pass me the salt, please?
b. You will be tired after working all day
c. You will be home by midnight and no later. Do you understand?
d. Can you speak Spanish?

13. Which is not correct?
a. Can you give me that black book, please?
b. Please make yourself at home. You can watch TV, use the telephone or do anything you like.
c. You can take your stupid ideas and get out!
d. You can hang your coat in that closet.

14. The following expressions are correct, except…
a. Can I book a bus seat for next Sunday?
b. What kinds of rooms do you need?
c. Could I have a reservation to Australia for two days ago?
d. Shinta Hotel, good morning. May I help you?

15. Which is not correct?
a. Can you hold my coat for a second while I put on my sweater?
b. She can sail very well, but she can’t swim.
c. If you don’t understand you can ask a question.
d. The doctor says you can stay warm and drink lots of fluids.

Kunci Jawaban Soal Bahasa Inggris SMK Kelas XII Semester 1

Selain soal untuk latihan kita terkadang juga membutuhkan kunci jawaban dan juga pembahasan dari soal-soal tersebut, untuk itu tak lupa pada kesempatan ini juga saya sertakan jawaban dan pembahasan untuk latihan di atas.

Kunci Jawaban
  1. c
  2. d
  3. d
  4. d
  5. b
  6. b
  7. b
  8. b
  9. c
  10. b
  11. c
  12. c
  13. c
  14. c
  15. d
Demikian tadi Soal Latihan Bahasa Inggris: SMK Kelas XII Semester 1 yang dapat disampaikan, jangan lupa untuk menjadikan blog ini sebagai rujukan dalam mencari soal-soal lainnya. Terimakasih atas kunjungannya, sampai bertemu pada soal lainnya.