Soal Listening untuk Latihan Semester SMK

Ditulis oleh: Soal dan Jawaban -
Advertisement
Soal Listening untuk Latihan Semester SMK. Soal untuk pelajar smk akan berbeda dengan soal untuk sma, hal ini dapat dilihat dari contoh soal listening untuk latihan semester yang akan dibahas pada soal dan jawaban kali ini. Untuk sobat pelajar smk yang membutuhkan latihan listening mari langsung simak soalnya di bawah.

Contoh Soal Listening SMK Kelas XII

Berikut ini dapat kita pelajari beberapa contoh soal listening untuk latihan rekan pelajar semua khususnya pelajar sekolah menengah kejuruan kelas xii.

For questions 1-10, listen to the expressions and choose a, b, c, or d for the correct response.
1. a. I am not doing anything.
b. I am fine, thank you.
c. Nice to meet you too, Deni.
d. I'm a personnel manager now,

2. a. I have worked for two years.
b. I have working for two years.
c. I have been work for two years.
d. I have been working for two years.

3. a. I am a secretary.
b. I am my employee.
c. He is the president of them.
d. I'm the secretary.

4. a. I'd like my job very much.
b. I'd like to go to my work.
c. Yes. I work as a waiter.
d. No. I am not what you like.

5. a. I'd like to book two tickets.
b. I'd like to reserve a single room tomorrow.
c. I'd like to book two large living rooms.
d. I'd like to reserve a single ticket.

6 a. Yes, sure. Ticket to Bali, please.
b. Certainly. Wait a minute. I have to go now.
c. Certainly, Sir. Let me check it first for you.
d. Yes, sure I want to reserve the ticket to Bali for tomorrow.
7. a. Yes, sure. Mr. Rudi is going to Bali.
b. Certainly, Sir. Let me tell it first to you.
c. Yes, sure. You can meet him tomorrow morning.
d. Yes, I want to have an arrangement right now.

8. a. Yes, sure. Thank you manager.
b. OK, then. Thank you very much.
c. OK, sure. I can meet him afternoon.
d. Yes, I want to have an arrangement right now.

9. a. I will stay for two nights.
b. I will fly tonight.
c. I am flying tonight
d. I will reserve for tonight.

10. a. I'm sorry he is busy right now.
b. OK, that's all right.
c. OK, sure. I can meet him afternoon.
d. Yes, I want to have an arrangement right now.

Listening script dan Jawaban Contoh Soal Listening

Untuk mengerjakan latihan di atas seharusnya kita mendengarkan audio terlebih dahulu dalam mengerjakannya, namun dikarenakan file audio belum dapat disajikan juga sebagai gantinya berikut silahkan menggunakan listening script untuk mengerjakannya. Jika diperlukan, rekan semua juga dapat mengecek hasil yang diperoleh dengan menggunakan kunci jawaban yang disertakan.

Listening Script
1. What is your job now?
2. How long does you work?
3. Could I meet Mr. Jack's secretary?
4. Are you work in this restaurant?
5. Good Afternoon. Bintang Hotel. Could I help you?
6. Garuda airlines. May I help you?
7. Could I see Mrs. Rudi this afternoon?
8. Could you come at 3 p.m. today for the arrangement with Mr. Rudi?
9. How long will you stay?
10. Could I meet Mr. Yusa right now?

Kunci Jawaban
  1. d
  2. b
  3. d
  4. c
  5. b
  6. d
  7. b
  8. c
  9. a
  10. a
Dengan Soal Listening untuk Latihan Semester SMK yang dibahas pada kesempatan ini semoga saja rekan pelajar semua khususnya yang dari kejuruan dapat berlatih lebih giat lagi dalam memahami pelajaran-pelajaran yang diberikan di sekolah.

Soal bahasa Inggris tersebut hanya sebagai latihan untuk mengembangkan pengetahuan dan kemampuan kita semua, jika masih membutuhkan soal lain dapat mencarinya di kolom pencarian yang tersedia. Terimakasih atas kunjungannya dan sampai ketemu di soal semester berikutnya.